Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че републиканците се опитват да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че републиканците се опитват да
Коментари Харесай

Байдън иска промяна в правилата за гласуване

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че републиканците се пробват да затруднят гласуването на американския народ.

Байдън сподели, че поддържа каквато и да е смяна на разпоредбите в Сената, с цел да бъде признато законодателство за правата за гласоподаване, съобщи АП.

" За да защитя нашата народна власт аз поддържам смяна на разпоредбите в Сената, без значение по какъв метод е належащо те да бъдат изменени ", съобщи Байдън в тирада в Атланта.

" Омръзна ми да мълча! ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Байдън уточни, че смяната на разпоредбите като отбрана на " сърцето и душата на демокрацията " в Америка.

Президентът на Съединени американски щати напомни, че Републиканската партия " слага спънки " и се пробва да " потисне " правото на гласоподаване, като се стреми да затрудни гласуването по пощата, лимитира броя на секциите и така нататък Той прикани американците да поддържа Закона за свободата на гласоподаване, с цел да се подсигурява, че демокрацията е жива.

Президентът на Съединени американски щати още веднъж упрекна своя предходник Доналд Тръмп в подбудителство на протестите в Капитолия на 6 януари 2021 година и съобщи, че бунтовниците са пробвали " прелом " и са се стремели да " анулират свободните и почтени избори ".

Байдън акцентира, че 6 януари не би трябвало да бележи завършек на американската народна власт, а " началото на ренесанса на демокрацията ".

Необходими са 60 гласа в Сената за приемане на множеството законопроекти.

Демократите не могат сами да доближат този предел при актуалното съответствие на силите в горната камара на Конгреса, а републиканците са категорично против ограниченията в региона на правата за гласоподаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР